Θετική Αντικατάσταση. Με ποιο τρόπο προβάλλονται οι ειδήσεις σήμερα ;

Θετική Αντικατάσταση

Είμαι άλλος ένας άνθρωπος και θα δείτε τελικά θα βρεθούμε πολλοί-ές που η μαυρίλα και η κακοκεφιά που παράγεται και αναπαράγεται από τα μ.μ.ε οποιουδήποτε μέσου δεν μας εκφράζει και μάλιστα μας κάνει κακό .

Οι φόνοι , το αίμα , η δυστυχία ,ο πόλεμος, η οικονομική κρίση , τα σκάνδαλα πολιτικών εις βάρος εμάς του λαού δυστυχώς πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν αλλά το γεγονός ότι αυτά «πουλάνε» και πρέπει συνεχώς να προβάλλονται γιατί αυξάνεται η αναγνωσιμότητα των εφημερίδων , η ακροαματικότητα των ραδιοφώνων ή τέλος η τέλος η τηλεθέαση της τηλεόρασης δεν είναι μια τόσο φυσιολογική διαδικασία .

Προσέξτε τώρα να μην παρεξηγηθώ δεν λέω φυσικά να μην προβάλλονται τα δυσάρεστα νέα όταν αποτελούν προειδοποίηση για πιθανούς υπαρκτούς κινδύνους αλλά ότι έχει σημασία και το πως προβάλλεται .

Προσέξτε άλλο ένα λεπτάκι ένα παράδειγμα . Πιστεύω ότι η είδηση πρέπει να βοηθάει τους ανθρώπους κι όχι να τους μιζεριάζει . Προχθές λόγου χάρη έγινε σεισμός στην κόρινθο όπου είχε συμβεί και ο μεγάλος σεισμός . Η είδηση αντι να είναι χρήσιμη να μας κάνει να προσέξουμε να ετοιμαστούμε για πάν ενδεχόμενο μια στο εκατομμύριο είναι η πιθανότητα να γίνει βέβαια πάλι σεισμός στο ακριβώς ίδιο σημείο τώρα αλλά η τηλεόραση στάθηκε να μας τρομοκρατήσει , ώχ τι θα γίνει αν ξαναγίνει μεγάλος σεισμός ; και παρόμοια συναισθήματα τρόμου και υστερίας . Αυτό που θα ήταν χρήσιμο θα ήταν να κοιτάξω έχω ένα φακό ; Έχω έναν πυροσβεστήρα, ένα ραδιοφωνάκι , φαρμακείο ; Είμαι κατάλληλα προετοιμασμένος σεισμοί θα γίνονται δεν αλλάζει αυτό. Αφού θα είμαστε σωστά προετοιμασμένοι δεν χρειάζεται παραπάνω να ανησυχήσουμε . Όμως η τηλεόραση φτάνει στο σημείο κάποιο ευαίσθητο κόσμο να χάνει τον ύπνο του . ΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΕΡΒΑΛΛΩ θέλω να καταλήξω η είδηση οφείλει να είναι χρήσιμη και να βοηθάει αν δεν βοηθάει τι νόημα έχει να τις παρακολουθούμε ;

Μπορούμε να επαναλάβουμε πολλά παρόμοια ή πιο διαφορετικά παραδείγματα που όλοι θα έχουμε κάποια είδηση στο μυαλό μας .

Φτάνω επίσης στο ερώτημα γιατί να βομβαρδίζομαι με αρνητικές ειδήσεις και τίποτα ευχάριστο . Δεν μπορεί όλα γύρω μας να είναι μαύρα κι άραχνα φυσικά υπάρχουν και ευχάριστα.

Για να μην παρεξηγηθώ ξανά αναφέρομαι στις ειδήσεις και όχι στην πολιτική αντιπαράθεση κομμάτων όπου η αντιπολίτευση πρέπει να ελέγχει την κάθε κυβέρνηση . Τα φαιδρά επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης με τους παπαγάλους ταιριάζουν σε αμερικανάκια χωρίς κρίση και άποψη για την σημερινή κακή οικονομική κατάσταση παγκοσμίως του καπιταλισμού αν και οι υπερβολές των καναλιών είναι σίγουρες .

Ας δούμε κι ας σκεφτούμε επίσης την πραγματική διάσταση της κρίσης . Στις Η.Π.Α εκατομμύρια έχασαν τις δουλειές τους δεν είναι όμως σίγουρο ότι στην Ελλάδα , Ευρώπη θα γίνει απαραιτήτως το ίδιο και στον ίδιο βαθμό.

Η υπόθεση με την γρίπη Η1Ν1 . Οι υπερβολές των καναλιών δίνουν και παίρνουν. Γιατί θεωρούμε ως δεδομένο ότι η ιατρική επιστήμη δεν έχει κι άλλους τρόπους και φάρμακα να απαλύνει τα συμπτώματα και τη νόσο ;

Πάντως για να τελειώσω πρέπει μήπως να αντικαταστήσουμε την αρνητική ειδησεογραφία με κάτι θετικό , ευχάριστο και πιο δημιουργικό ; Εδώ θα είμαστε

Θα παρακολουθούμε τα πράγματα και πως τα προβάλλουν . Θα πρέπει μάλλον να κοιτάμε την πραγματική διάσταση των ειδήσεων και όχι τις δημοσιογραφικές υπερβολές .

Τα λέμε .

Jamavous 26/5/09

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: