Ειρήνη

Ειρήνη λίγα λόγια για αυτήν .

Όσο έχουμε ειρήνη συχνά ξεχνάμε πόσο τυχεροί-ές είμαστε που την απολαμβάνουμε . Η ζωή όμως παρόλα αυτά υποφέρει από συγκρούσεις και γενικά βία . Είναι κρίμα ενώ για όλους τους πολέμους υπάρχουν μνημεία στη χώρα μας εκτός από το στάδιο ειρήνης και φιλίας δεν θυμάμαι άλλα πολλά . Κι όμως την έχουμε ανάγκη , να τη ζούμε , να τη βιώνουμε ξανά και ξανά .

Μόνο η θύμηση της θα βοηθήσει να την προσέχουμε και προστατεύουμε σαν κόρην οφθαλμού . Η αγάπη και η φιλία σημαντικές αρωγοί σε μια τέτοια προσπάθεια . Οι άνθρωποι οι πιο σοφοί και προοδευμένοι είναι όλοι αυτοί που καταφέρνουν να εξορίσουν την βία και φυσικά την αδικία που αποτελεί ταυτόχρονα γενεσιουργό αιτία αλλά και συνέπεια παράλληλα με αυτήν .

Η δικαιοσύνη αγάπη για το φυσικό μας και κοινωνικό μας περιβάλλον, η ισότητα , η ελευθερία , η αμεσοδημοκρατία αξιοκρατία , η πίστη σε αρχές και αξίες , η δίκαιη κατανομή του εισοδήματος προς όλους και όλες, οι ίσες ευκαιρίες για τους πάντες αποτελούν αγαθά που χωρίς την ειρήνη είναι αδύνατον να συνυπάρξουν αλλά και τελικά να υπάρξουν και μόνο.

Η αγάπη της πατρίδας μας όλης της γης και όλης της πλάσης αλλά και λίγο ακόμα περισσότερο της μικρής Ελλαδίτσας μας αποτελεί αγάπη στον εαυτό μας αλλά και τον απέναντι μας .

30/5/2009 την καλησπέρα μου και ένα γειά χαρά

Τα λέμε απολαύστε το δάσος του καρέα πιο κάτω

jamavous

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: