Αγκινάρες με κουκιά φρέσκα .Μια παραδοσιακή κρητική συνταγή .

Συνταγή για αγκινάρες και κουκιά φρέσκα .Υλικά και εκτέλεση .Παίρνουμε 5 κεφάλια αγκινάρας φρέσκιας ή κατεψυγμένης .Μισό κιλό κουκιά φρέσκα . Αφαιρούμε τις ίνες όπως και στα φρέσκα φασολάκια.5 κρεμμυδάκια φρέσκα ή ένα ξερό. 1 ματσάκι άνηθο ή μάραθο . 1 σκελίδα σκόρδο .1 ποτηράκι του κρασιού λάδι . Μισό ποτηράκι του κρασιού λεμόνι ή τον χυμό από δύο λεμόνια . Κόβουμε και δύο πατάτες στα τέσσερα . Εκτέλεση . Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια , τον άνηθο ή τον μάραθο και το σκόρδο. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι . Μετά βάζουμε τα κουκιά που τα ρίχνουμε από πάνω, μαζί με τις αγκινάρες και τις πατάτες .Τα αφήνουμε να πάρουν δυό τρείς βράσεις . Τα κουνάμε για να μην κολλήσουν στην κατσαρόλα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι μαύρο . Τα παρακολουθούμε αν χρειαστούν λίγο νερό . Τα ανακατεύουμε προσεκτικά να μην διαλύσουνν. Όταν έχουν σχεδόν ψηθεί ρίχνουμε το λεμόνι να πάρουν μερικές βράσεις . Κοιτάμε να δέσουν όλα τα υλικά . Κοιτάμε με το πηρούνι αν τρυπάνε τα υλικά που σημαίνει είναι μαλακά . Όταν φτάσει σε αυτό το σημείο σημαίνει είναι έτοιμα .Τέλος συνταγής .Ένα φαγητό που φτιάχνουν συχνά στην Κρήτη . jamavous 25/3/2021 .

Ευχαριστώ θερμά τη μητέρα μου που μου είπε την συνταγή και με συμβούλευε καθόλη την διάρκεια της προετοιμασίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.


Αρέσει σε %d bloggers: